هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟ مزایای هاست ابری

در سال‌های اخیر میزبانی ابری یا هاست کلود محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اگر در حال جستجو و انتخاب گزینه‌های سرویس میزبانی یا هاست پرسرعت برای وب‌سایت خود هستید، بدون شک با نوع کلود هاستینگ مواجه شده‌اید و احتمالاً سوالات زیادی در مورد این نوع میزبانی و مزایای هاست ابری برای شما به وجود آمده است.

ابر مفهومی است که در بسیاری از زمینه‌های فناوری به کار گرفته شده است و اکنون به عرصه میزبانی نیز وارد شده و اختصاص یافته است.

در ادامه بررسی می‌کنیم که میزبانی ابری چیست و چگونه کار می‌کند و چرا برخی از افراد مایلند از میزبانی ابری برای میزبانی وب‌سایت خود استفاده کنند. همچنین مزایای هاست ابری و امکاناتی را که در اختیار شما می‌گذارد، بررسی خواهیم کرد.

در انتهای مقاله با این نوع میزبانی وب به صورت کلی آشنا شده و می‌‌توانیم تصمیم بگیریم که پس از ثبت دامنه دلخواه خود، چه نوع سرویس میزبانی وب را برای سایت، اپلیکیشن و سرویس خود در نظر بگیریم.

بیشتر بخوانید: دامنه چیست؟ چرا باید ثبت دامنه کنیم؟

هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟

هاست ابری، میزبانی ابری، رایانش ابری و یا cloud hosting، همگی به یک معنا هستند و ممکن است در موقعیت‌های متفاوت، با هر کدام از این نام‌ها مواجه شوید. پس بهتر همه این نام‌ها را در خاطر خود داشته باشید.

میزبانی ابری با فراهم آوردن منابع مورد نیاز از فضای کلود، داده ها را میزبانی می‌کند. کلود هاستینگ به عنوان زیرساختی برای ارسال و دریافت اطلاعات از فضای ابری بوده و امکانات سرویس‌های مجازی را نیز ارائه می‌دهد. با زیرساخت ابری، فرآیندهای میزبانی وب، بر اساس میزان منابع تقاضا شده نیز قابل ارائه است.

یکی از ویژگی‌های بارز این نوع میزبانی به استفاده از سخت افزار، شبکه و فضای ذخیره مجازی است. در واقع، یک سرور فیزیکی می‌تواند پس از مجازی سازی، سرورهای ابری زیادی را میزبانی کرده و پردازنده، حافظه مموری، مخزن، شبکه و دیگر منابع را به اشتراک بگذارد.

وقتی ابر به وجود می‌آید، هیچ چیز فیزیکالی وجود ندارد که بتوانید به عنوان ابر به آن اشاره کنید و برچسب بزنید. برای میزبانی ابری نیز، یک سرور فیزیکی وجود ندارد که بتوانید به آن اشاره کنید و بگویید «این یک میزبان ابری است».

با این حال، راهی برای ذخیره داده‌ها در چندین رایانه و دسترسی به آن داده‌ها از طریق اتصال شبکه‌ای مانند اینترنت است. به طور کلی، ابر مانند یک کامپیوتر فیزیکی منفرد، با قدرت پردازش بی‌پایان و فضای ذخیره‌سازی رفتار می‌کند.

سرویس‌های متداول مبتنی بر ابر  که از یک فرآیند مشابه استفاده می‌کنند، پرووایدرهای ذخیره‌سازی ابری مانند Dropbox و Google Docs هستند. برای مفهوم هاست ابری نیز ایده اصلی مقیاس‌پذیری منابع، ذخیره‌سازی و دسترسی نیز مشابه و یکسان است.

Cloud Hosting چیست؟

میزبانی ابری یا رایانش ابری یکی از آخرین تکنولوژی‌های ارائه شده در زمینه میزبانی وب می‌باشد که امروزه محبوبیت بسیار زیادی در بین کاربران کسب کرده است.  در واقع میزبانی ابری «تقسیم وب سرورها در سطح مناطق مختلف جغرافیایی» می‌باشد. منابع مورد نیاز برای هاست وب‌سایت‌ها در نقاط مختلف و بر روی چندین سرور پراکنده می‌گردد ولی در واقع همگی آن ها یک کار را انجام می‌دهند که پشتیبانی همیشگی از وب‌سایت‌ها می‌باشد. این امر باعث کاهش قابل توجه زمان‌های Down بودن وب‌سایت می‌گردد. زیرا اگر یکی از سرورها دچار مشکل و خرابی شود و قادر به بارگذاری منابع وب‌سایت نباشد، همواره وب سرور دیگری در نقطه دیگری وجود دارد تا از وب‌سایت پشتیبانی نماید.

ساده‌ترین تعریف میزبانی ابر می‌تواند شبکه‌ای از سرورهای مجازی باشد که به یک شبکه اصلی از سرورهای فیزیکی متصل است. میزان دسترسی شما به این شبکه به نیازهای واقعی وب‌سایت بستگی دارد.

در سطح فنی، منابع مورد نیاز برای عملکرد وب‌سایت در سرورهای راه دور با سرعت‌های متفاوت پخش می‌شود و این منابع به همان میزان که لازم است استفاده میشوند. از آنجا که وب‌سایت‌ها به یک سرور واحد متکی نیستند بلکه در عوض شبکه‌ای از سرورها می‌باشند، به این شبکه از سرورها ابر گفته می‌شود.

هاست ابری چگونه کار می‌کند؟

ساده‌ترین راه درک میزبانی ابری، مقایسه آن با یک سرور واحد است. با استفاده از میزبانی سنتی، شما یک سرور واحد دارید که شامل تمام فایل‌ها و اطلاعات وب‌سایت شما است. وقتی کاربر از وب‌سایت شما بازدید می‌کند، این اطلاعات از همان سرور فیزیکی ارائه می‌شوند. این مورد را با یک میزبان ابری مقایسه کنید که در آن منابع سایت از چندین محیط مختلف سرور مجازی تهیه می‌شود.

مزایای هاست ابری

۱. انعطاف پذیری قیمت

برای اکثر سرویس‌های میزبانی، حتی در صورت عدم استفاده از منابع سرور،لازم است که ماهانه هزینه‌ای را پرداخت نمایید. اما با داشتن هاست ابری، فقط هزینه آنچه را استفاده می‌کنید باید پرداخت گردد.

بنابراین اگر زمانی سایت شما میزان ترافیک غیرمعمول و زیادی را دریافت کند، لازم نیست پکیج خریداری شده را به طور کامل به روز کنید. تمام کاری که باید انجام دهید این است که منابع خود را در زمان افزایش ترافیک بالا ببرید و هنگامی که سطح ترافیک به حالت عادی برگردد منابع را کاهش دهید. به جای اینکه مجبور باشید هزینه میزبانی بالایی را بپردازید، تنها هزینه منابع مصرفی سرور توسط شما پرداخت می‌گردد.

۲. اندازه‌گیری منابع سرور بسیار آسان

برای اکثر سرورهای ابری شما به داشبورد مدیریت سایت دسترسی خواهید داشت که به شما این امکان  را می‌دهد تا عملکرد سایت خود را در هر لحظه مشاهده کنید. بدون آنکه منتظر بمانید تا ارائه دهنده میزبانی سایت شما آن را تایید نماید.

۳. سرور Redundant 

در اکثر انواع میزبانی‌ها، سایت شما در یک سرور واحد قرار می‌گیرد. اگر اتفاقی برای آن سرور رخ دهد، آنگاه سایت شما به حالت آفلاین می‌رود و تا زمانی که مشکل سرور مرتفع نشود، سایت شما قابل استفاده نخواهد بود.

در حالت سرور Redundant هنگامی که هاست شما از کار بیفتد، ظرف چند ثانیه از سایت فعلی شما نسخه پشتیبان تهیه می‌شود تا به عنوان جایگزین به کار برده شود. اما، همه افزونگی به طور برابر ایجاد نمی‌شود. حتی می‌توانید دو سرور redundant دیگر نیز جهت  احتیاط در هنگام fail  شدن redundant server اولیه در نظر بگیرید.

 با میزبانی ابر، یک نسخه زنده همزمان از وب‌سایت خود خواهید داشت که میزبان شما می‌تواند بلافاصله آن را بارگیری کند.

۴. افزایش آپتایم سایت

اگر از هر نوع میزبانی سنتی استفاده می‌کنید، به روز بودن سایت شما بستگی به محیط سرور فیزیکی دارد. اگر آفلاین شود، سایت شما نیز در دسترس نخواهد بود. مگر اینکه از CDN استفاده کنید، که می‌تواند به کاهش downtime سایت شما کمک کند. رایانش ابری از uptime بالایی برخوردار است. از آنجایی که سایت شما در واقع از منابع چندین سرور استفاده می‌کند، می‌توانید در صورت آفلاین بودن یا در زمان رخ داد مشکلات فنی، به سادگی به سرور دیگری منتقل شوید. 

۵. فرآیند تنظیم سرور پرسرعت

می‌توانید سرور میزبانی ابری را در زمان راه‌اندازی گسترش دهید. در غیر این صورت  یک هاست اشتراکی ساده تهیه نمایید، زیرا ممکن است مدت زمان کوتاه‌تری برای استقرار سرور وب به طول انجامد. اگر نیاز دارید که سایت شما به سرعت به حالت آنلاین استفاده گردد و راه‌اندازی شود، یا در حال جابه جایی میزبانی سایت هستید و منتظر آماده شدن سرور می‌باشید، با استفاده از هاست ابری ممکن است دچار دردسر شوید.

۶. افزایش امنیت سرور

با میزبانی ابر سایت شما از هرگونه مشکلات سرور فیزیکی از جمله هک شدن، خرابی سخت افزار یا اضافه بار سیستم مصون خواهد بود. هنگامی که یک سرور فیزیکی به خطر بیفتد یا مشکلی برای آن ایجاد شود، به سادگی می‌توانید از منابع فیزیکی سرور دیگر استفاده کنید – بدون اینکه خرابی داشته باشد.

۷. افزایش سرعت سایت

اکثر سرورهای ابری می‌توانند سرعت‌های چشمگیری را به شما پیشنهاد دهند. در صورت استفاده از هاست ابری، علاوه بر اینکه می‌توانید بدون دردسر ظرفیت سایت خود را افزایش دهید، همچنین به راحتی امکان تعادل بار بین محیط‌های چند سرور را فراهم می‌کند، که می‌تواند به فشار بیش از حد روی منابع سرور منفرد کمک کند. البته اساسا سخت افزار سرور نیز بر روی سرعت سایت شما تاثیر خواهد داشت، بنابراین به دنبال یک هاست ابری باشید که دارای کشینگ چند لایه، سخت افزار سرور پریمیوم و سرورهای low-density باشد.

۸. کنترل ترافیک سایت حتی در زمان‌های بازدید بالا

اگر سطح ترافیک سایت شما بالا و پایین می‌باشد، یافتن یک هاست که متناسب سایت شما باشد تقریبا دشوار است. با داشتن هاست ابری، شما این توانایی را دارید که منابع سرور را به راحتی و بر اساس نیاز خود استفاده نمایید. یافتن این سطح از مقیاس‌پذیری با هر سبک میزبانی بسیار دشوار است.

۹. داشبورد ساده مدیریت سرور 

در گذشته، مدیریت سرورهای ابری کمی دشوار بودند و به طور کارآمد برای مدیریت و مقیاس‌بندی سرور نیاز به تخصص فنی داشتند. اما امروزه با میزبانی ابری می‌توانید میزبانی خود را به راحتی ردیابی کنید و در صورت نیاز از طریق داشبورد آن را مقیاس‌بندی کنید. با این وجود برای راه‌اندازی و اجرای یک سرور ابری نیازی به پیش زمینه فنی ندارید.

۱۰. کاهش تاثیرات محیط

اگر یک شرکت یا فردی هستید که به یک راه حل میزبانی فراتر از میزبانی اشتراکی نیاز دارید، آنگاه میزبانی ابری دقیقاً همان چیزی است که به دنبال آن می‌باشید. با داشتن هاست ابری، از دیتا سنترهای کمتری استفاده می‌کنید و فقط از منابع سرور مورد نیاز خود در لحظه استفاده می‌نمایید. با ساده‌تر نمودن منابع و داده‌های خود، اثر محیطی کمتری ایجاد می‌کنید.

اکنون می‌توانید درک بهتری از میزبان سرور ابری، فناوری پشت آن و اینکه چگونه می‌تواند به سود وب‌سایت شما باشد، داشته باشید. 

دامنه چیست؟ چرا باید ثبت دامنه کنیم؟

شاید شنیده باشید که برای ایجاد یک وب سایت به ثبت دامنه یا دامین احتیاج است. بسیاری از افراد نام دامنه را با یک وب سایت یا سرویس میزبانی وب سایت اشتباه می‌گیرند. اگر تازه کار را شروع کرده‌اید، ممکن است همه این اصطلاحات برای شما بسیار فنی به نظر برسد. اما باید به صورت دقیق بدانیم که دامنه چیست؟

در این مقاله توضیح خواهیم داد که نام دامنه چیست و چرا به دامنه نیاز داریم و دامنه‌ها چگونه کار می‌کنند. هدف این است که در درک و انتخاب دامین مناسب برای وب سایت به شما کمک شود.

البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که پس از ثبت دامین مناسب، به خرید هاست پرسرعت یا وی‌پی‌اس با کیفیت نیاز خواهید داشت. از این طریق می‌توانید سایت خود را در فضای اینترنت برای همه به نمایش درآورید.

نام دامنه چیست؟

نام دامنه آدرس وب سایت شماست که دیگران برای بازدید از وب سایت شما، نام آن را در نوار URL مرورگر تایپ می‌کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت را به  یک خانه  در نظر بگیرید، دامین آدرس آن خواهد بود.

اینترنت شبکه‌ای عظیم از رایانه‌ها است که از طریق شبکه جهانی کابل‌ها به یک‌دیگر متصل هستند. هر رایانه در این شبکه می‌تواند با رایانه‌های دیگر ارتباط برقرار کند. برای شناسایی رایانه‌ها، به هر یک از آن‌ها یک آدرس IP اختصاص داده می‌شود. آدرس آی پی در واقع یک سری اعداد است که یک کامپیوتر خاص را در اینترنت مشخص می‌کند. به طور مثال یک آدرس IP معمولی مانند ۶۶.۲۴۹.۶۶.۱ است. اما به خاطر سپردن آدرس IP بسیار دشوار است.  پس نام دامنه برای حل این مشکل اختراع شد. اگر می‌خواهید یک وب سایت را مشاهده نمایید، دیگر نیازی نیست تا تعداد رشته‌های طولانی را وارد کنید. درعوض، می‌توانید دامین را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ نموده و وب سایت بازدید کنید. 

دامنه چگونه کار می‌کند؟

برای درک چگونگی عملکرد نام دامنه‌ها، لازم است بدانیم پس از وارد نمودن نام دامنه در مرورگر، چه اتفاقی رخ میدهد. زمانی که نام دامنه را در مرورگر وب خود وارد می‌کنید، ابتدا درخواستی به شبکه جهانی سرورها که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می‌دهند، ارسال می‌شود. سپس این سرورها سرورهای نام مرتبط با domain را جستجو می‌کنند و درخواست را به آن سرورها ارسال می‌کنند. به عنوان مثال، اگر وب سایت شما در یکی از شرکت‌های ارائه دهنده میزبانی وب باشد، اطلاعات نیم سرور (name server) آن مشابه فرم زیر خواهد بود:

ns1.meshkinhost.com

ns2.meshkinhost.com

این نیم سرورها، رایانه‌هایی هستند که توسط شرکت میزبان شما اداره می‌شوند. شرکت میزبان درخواست شما را به رایانه‌ای که وب سایت بر روی آن قرار دارد ارسال می‌کند. این رایانه وب سرور نامیده می‌شود. بر روی وب سرور نرم افزار خاصی نصب شده است (Apache و Nginx دو نرم افزار محبوب وب سرور هستند). اکنون وب سرور صفحه وب و اطلاعات مرتبط با آن را واکشی یا اصطلاحا fetch می‌نماید. سپس، این داده‌ها مجددا به مرورگر ارسال می‌شود. 

چگونه یک نام دامنه از وب سایت و وب هاستینگ متفاوت می‌شود؟

یک وب سایت از فایل‌هایی مانند صفحات HTML، نرم افزار سازنده وب سایت، تصاویر و موارد دیگر ساخته شده است. اگر نام دامنه آدرس وب سایت شما باشد، میزبان وب خانه‌ای است که وب سایت شما در آن زندگی می‌کند. میزبان وب در واقع یک رایانه واقعی است که فایل‌های وب سایت بر روی آن ذخیره می‌شود. چنین رایانه‌هایی سرور

نامیده می‌شوند و توسط شرکت‌های میزبانی به عنوان خدمات ارائه می‌گردند. برای ایجاد یک وب سایت، شما هم به domain و هم به میزبانی وب نیاز دارید. با این حال، مهم است که بدانید این دو سرویس‌های جداگانه ‌ای هستند و می‌توانید آن‌ها را از دو شرکت مختلف خریداری کنید. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که اگر سرویس میزبانی و دامنه را از دو شرکت جداگانه خریداری کردید چگونه کار خواهند کرد؟

لازم است اطلاعات نیم سرور که توسط شرکت میزبانی ارائه می‌گردد، در تنظیمات دامنه وارد کنید. اطلاعات نیم سرور مشخص می‌کند که درخواست‌های کاربر که در مورد  نام دامنه شما است باید کجا ارسال شود. توصیه می‌کنیم دامین خود را از همان شرکت میزبانی هاست تهیه و دریافت کنید. زیرا به شما این امکان داده می‌شود تا به راحتی هر دوی آن‌ها را تحت یک حساب کاربری مدیریت کنید.

انواع دامنه

انواع دامنه‌های مختلف با پسوندهای متفاوت وجود دارد. محبوب‌ترین آن‌ها .com است. گزینه‌های بسیاری مانند .org، .net، .tv، .info، .io و موارد دیگر نیز وجود دارد. با این حال همواره توصیه می‌شود از پسوند دامنه .com استفاده نمایید.

دامنه سطح بالا – TLD

دامنه سطح بالا یا TLD پسوندهای دامنه عمومی هستند که در بالاترین سطح در سیستم دامنه ذکر شده‌اند. صدها TLD وجود دارد، اما محبو‌ب‌ترین آن‌ها .com، .org و .net است. سایر TLD ها کمتر شناخته شده‌اند و توصیه نمی‌شود از آن‌ها استفاده کنید. به عنوان مثال، .biz، .club، .info، .agency و موارد دیگر.

دامنه سطح بالای کد کشور – ccTLD

دامنه سطح بالا کد کشور یا ccTLD نام دامنه‌های خاص کشور هستند که با پسوند کد کشور مانند .uk برای انگلستان، .de برای آلمان، .in برای هند پایان می‌یابند. اکثرا برای وب سایت‌هایی استفاده می‌شوند که نیاز است مخاطبان یک کشور خاص مورد هدف قرار گیرند.

دامنه‌های سطح بالای حمایت شده- sTLD یا Sponsored top-level domain 

sTLD دسته‌ای از TLDها است که دارای یک حامی مالی است که یک انجمن خاص را به عنوان پسوند دامنه ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، .edu برای سازمان‌های مرتبط با آموزش، .gov برای دولت ایالات متحده، .mil برای ارتش ایالات متحده و موارد دیگر.

چه کسی مسئول سیستم نام دامنه است؟

ICANN سیستم نام دامنه‌ها را مدیریت می‌کند. که یک سازمان غیرانتفاعی است و سیاست‌هایی را برای نام دامنه ایجاد و پیاده‌سازی می‌نماید.

ICANN مجوز فروش نام دامنه‌ها را به شرکت‌هایی به نام ثبت کننده یا رجیسترر نام دامنه می‌دهد. این ثبت کنندگان یا رجیستررهای دامنه مجاز هستند از جانب شما نام دامنه‌ها را ثبت نمایند. ثبت نام کنندگان دامنه می‌توانند نام دامنه را بفروشند، رکوردهای آن‌ها را مدیریت نمایند، سوابق آن، تمدید نمایند و به سایر ثبت کنندگان انتقال دهند. به عنوان مالک نام دامنه، از ثبت کننده دامنه بخواهید که درخواست‌ها را به کجا ارسال کند. هم‌‌چنین مسئول تمدید دامنه خود می‌باشید.

چگونه یک نام دامنه را برای وب سایت خود انتخاب نمایید؟

در حال حاضر بیش از ۳۵۰ میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد و هزاران نفر دیگر هر روز دامنه‌های جدیدی ثبت می‌کنند. بدان معنی است که نام‌های مناسب قبلاً ثبت شده‌اند یا به زود ثبت خواهند شد. در نتیجه افراد مایلند تا از ایده‌های جالب برای ثبت دامنه وب سایت خود استفاده کنند. در این بخش چند نکته جهت انتخاب نام دامنه وب سایت آورده شده است:

  • در ابتدا به دنبال ثبت دامنه با پسوند .com باشید چرا که بسیار معروف بوده، به راحتی به خاطر سپرده می‌شود و تبلیغ آن آسان‌تر می‌باشد.
  • حتما مطمئن باشید که نام انتخابی دامنه شما کوتاه و آسان است
  • تلفظ و هجی کردن آن آسان باشد
  • تا حد امکان از اعداد یا خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید
  • از domain name generatorها که در سطح اینترنت وجود دارد استفاده نمایید تا ایده‌های جالبی به شما پیشنهاد گردد.

سوالات متداول دامنه

در ادامه پاسخ برخی از سوالات متداول در مورد نام دامنه وجود دارد.

۱. زیر دامنه چیست؟

یک زیر دامنه در اصل یک child domain تحت نام دامنه اصلی است. به عنوان مثال، vps.meshkinhost.com یک زیر دامنه برای meshkinhost.com است. پس از ثبت دامنه اصلی این امکان برای شما وجود دارد تا نسبت به به ایجاد زیر دامنه اقدام نمایید. زیر دامنه‌ها معمولاً توسط وب سایت‌ها برای

ایجاد سایت‌های child-sites تحت همان نام دامنه استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، یک وب سایت تجاری می‌تواند یک زیر دامنه برای وبلاگ یا فروشگاه آنلاین با نام store.example.com یا blog.example.com داشته باشد.

۲. آیا می‌توانم ثبت دامنه خود را لغو کنم؟

برخی از ثبت کنندگان دامنه به شما این امکان  را می‌دهند تا ثبت دامنه خود را در هر زمان لغو کنید. اگر ثبت نام

دامنه خود را لغو کنید، ثبت همان نام دامنه برای دیگران در دسترس خواهد بود. سایر ثبت کنندگان دامنه به شما این اجازه را می‌دهند تا ثبت دامنه خود را به سادگی منقضی نمایید. در بیش‌تر موارد، هیچ‌گونه هزینه قابل برگشتی از لغو ثبت دامنه دریافت نخواهید کرد. اما، برخی از رجیستررهای دامنه دارای سیاست‌های بازپرداخت هزینه می‌باشند که می‌توانید قبل از لغو ثبت دامنه، در این مورد با آن‌ها صحبت نمایید. اگر امکان تمدید خودکار برای دامنه شما فعال نیست، پس ازاتمام مدت زمان ثبت دامنه، نام دامنه شما به سادگی منقضی می‌شود.

۳. آیا می‌توانم نام دامنه وب سایت خود را به نام دامنه دیگری تغییر دهم؟

بله، این امکان برای شما وجود دارد. می‌توانید یک یا حتی بیش از یک نام دامنه را به سرور میزبانی سایت خود متصل نمایید. اما در این صورت، موتورهای جستجو محتوای سایت را تکراری در نظر می‌گیرند و این مورد بر رتبه‌بندی و رنکینگ جستجوی سایت تاثیر خواهد گذاشت.

۴. آیا می‌توانم دامنه را بفروشم؟

بله، می‌توانید نام دامنه خود را بفروشید. نام دامنه مانند املاک و مستغلات وب است. درخواست‌ها و تقاضای زیادی برای دامنه‌های سفارشی با نام تجاری خوب وجود دارد. در واقع تجارت دامنه یک صنعت چند میلیون دلاری است. از آنجا که نام دامنه بسیار ارزان است، کارآفرینان هوشمند همیشه به دنبال ایده‌های عالی برای نام دامنه هستند.

در صورتی که تمایل به فروش دامنه خود دارید، بسیاری از وب  سایت‌ها وجود دارند که می‌توانید دامنه خود را برای فروش به آن‌ها معرفی نمایید.

۵.privacy یا حریم خصوصی دامنه چیست؟ آیا به آن احتیاج دارم؟

ICANN نیاز دارد افرادی که نام دامنه را ثبت می‌کنند یک ایمیل، آدرس فیزیکی، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی را به صورت عمومی ارائه دهند. حریم خصوصی دامنه یک سرویس افزودنی جداگانه است که توسط ثبت کنندگان دامنه

به فروش می‌رسد و این امکان را به شما می‌دهد که به جای اطلاعات شخصی واقعی خود، اطلاعات پروکسی را نشان دهید.

۶. آیا می‌توانم بیش از یک نام دامنه بخرم؟

بله، شما می‌توانید هر تعداد که دوست دارید نام دامنه خریداری کنید.

۷. از کجا می‌توانم درباره ساخت یک وب سایت اطلاعات بیشتری کسب کنم؟

WPBeginner بزرگ‌ترین سایت منابع وردپرس در جهان است که برای برای مبتدیان بسیار مفید می‌باشد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده و اطلاعاتی در مورد این که یک نام دامنه چیست و چگونه دامنه‌ها کار می‌کنند کسب

نموده باشید. 

سرور مجازی چیست؟ مزایای VPS

به منظور راه اندازی سایت خود، پس از ثبت دامنه مورد علاقه‌تان، باید به فکر خرید vps یا همان سرور مجازی باشید. در ادامه به بررسی پاسخ سوال VPS چیست می‌پردازیم و مزایای VPS را نیز بررسی خواهیم کرد.

با میزبانی وبسایت خود بر روی سرور مجازی پرسرعت و باکیفیت، اعتبار برند خود را افزایش داده و موجب افزایش اعتماد کاربران خود خواهید شد.

VPS (سرور مجازی) چگونه کار می‌کند؟

هنگامی که صحبت از میزبانی وب‌سایت می‌شود، گزینه‌های مختلف زیادی در این زمینه مطرح می‌گردد. هر کدام از سرویس‌های میزبانی وب یا هاست، ویژگی و امکانات خاص خود را دارند و از نظر قیمت نیز متفاوت هستند. در این مقاله قصد داریم نگاهی دقیق‌تر به میزبانی سرور مجازی خصوصی (VPS) انجام دهیم.

میزبانی VPS به شما این امکان را می‌دهد تا فایل‌های وب‌سایت خود را در فضایی که پیکربندی شده است ذخیره نمایید در حالی که حس یک سرور اختصاصی مستقل را داشته باشید.

میزبانی وی پی اس چیست؟

VPS مخفف Virtual Private Server است. VPS فضایی مجازی بر روی سرور است که دارای ویژگی‌های یک سرور کامل است. یک میزبان سرور مجازی سیستم‌عامل (OS)، برنامه‌ها، منابع و تنظیمات خاص خود را دارد. همه این‌ها در یک سرور قدرتمند واحد موجود است. هر سرور می‌تواند چندین VPS روی خود داشته باشد.سرور مجازی یک قسمت کوچک از یک سرور است، دقیقا مانند یک واحد از یک ساختمان می‌باشد. وقتی که یک سرور مجازی VPS تهیه می‌کنید، تمام فضای سرور مجازی به صورت اختصاصی در اختیار شما است. ولی شبکه و دسترسی به سرور که مانند راهرو یا آسانسور برای دسترسی به سرور مجازی هستند، به صورت اشتراکی است یا به عبارت دیگر قسمتی از منابع یک سرور که به وسیله، یک مجازی ساز جدا شده و به صورت اختصاصی و با یک سیستم‌عامل دلخواه، به کاربر تحویل داده می‌شود.

عملکرد میزبانی VPS

همان‌طور که از نام آن پیدا است، کل فرضیه میزبانی VPS حول محور مجازی است. با استفاده از این فناوری، کل فضای سرورها را می‌توان “تقسیم” کرد و به کاربران متعددی اختصاص داد.

سرورهای مجازی دارای یک سرور فیزیکی واحد هستند، اما هر کدام مزیت این را دارند که بتوان برای هر کدام فضایی را به‌طور جداگانه تنظیم و پیکربندی نمود، گویی که فضای کل سرور کاملاً متعلق به آن‌ها است. این ویژگی این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا علاوه بر انعطاف پذیری بالا، دارای حریم خصوصی مختص به خود نیز باشند که بخشی از هزینه یک سرور اختصاصی به حساب می‌آید.

فناوری مجازی سازی (Virtualization)، سرور را به عنوان یک کل در نظر می‌گیرد و سپس منابع سرور را بین افراد با حساب‌های مختلف، بر اساس آن‌چه که پرداخت کرده‌اند، تقسیم می‌کند. به عنوان مثال، اگر سرور ۱۲۸ گیگابایت رم داشته باشد، ممکن است آن را به ۲ یا تعداد بخش بیشتری تقسیم کند.

سپس طبق قرارداد میزبانی، به هر فرد مقدار RAM مشخصی اختصاص می‌دهد. منابعی که به هر کاربر اختصاص داده می‌شود فقط برای همان کاربر است و حتی در صورت نیاز به منابع بیشتر، از مقادیر بیشتری استفاده نخواهد کرد.

از نقطه نظر کاربر، میزبان VPS به این معنی است:

  • منابع تضمین شده: حافظه، زمان پردازش، ذخیره سازی و … هرگز به اشتراک گذاشته نمی‌شوند.
  • افزایش امنیت بهتر سایت: وب‌سایت یا وبسایت‌های شما در یک محیط جداگانه و ایزوله میزبانی می‌شوند. اگر اتفاق ناخوشایندی برای سایت کاربر دیگری که بر روی همان سرور میزبانی می‌گردد رخ دهد، بر روی سایت شما تاثیری نخواهد گذاشت. 
  • افزایش دسترسی: قدرت‌های مدیریتی سطح سرور مانند دسترسی به روت، انتخاب سیستم‌عامل و موارد دیگر را کسب می‌کنید.

مزایای میزبانی VPS

میزبانی VPS تعادل کاملی از نظر قیمت، عملکرد، امنیت، توان مالی و حفظ حریم خصوصی است. برخی از مزایای شگفت انگیزی که با استفاده از خدمات میزبانی سرور مجازی بدست می‌آورید عبارتند از:

  1. هزینه مشترک خدمات
  2. تنظیم سریع سرور
  3. دسترسی بهتر به سرور با کنترل بیشتر
  4. وجود داشتن محیط خصوصی
  5. سطح خدمات مشابه با سرور اختصاصی
  6. مقیاس‌پذیری برای استفاده بهتر و طولانی مدت 

مقایسه VPS، سرور اختصاصی و اشتراکی 

برخی افراد ممکن است به دلیل تعدد گزینه‌های قابل انتخاب برای میزبانی وب‌سایت بین سرور اشتراکی و مجازی و اختصاصی دچار سردرگمی‌ شوند. بیایید یک تحلیل و مقایسه کوتاه انجام دهیم تا تفاوت‌های کلیدی آن‌ها را بهتر بشناسیم.

میزبانی اشتراکی

فرض کنید میزبانی اشتراکی مانند شما است که در اتاقی با دوستان زیادی زندگی می‌کنید. این بدان معناست که شما باید در همان اتاق جا داشته باشید و هزینه چندین مورد را با افراد دیگر باید تقسیم کنید زیرا مقرون به صرفه‌تر و ارزان‌تر است و منابع باید به اشتراک گذاشته شوند.

همچنین این بدان معنی است که آنچه در یک فرد تاثیر می‌گذارد ممکن است بر شما نیز تاثیر داشته باشد. به‌طور مثال اگر یکی از افرادی که در آن فضای مشترک زندگی می‌کند آنفولانزا دارد ممکن است شما نیز آلوده شوید. هر آنچه در آن اتاق است قرار است در بین همه شما به اشتراک گذاشته شود.

بسیاری از مالکان وب‌سایت وجود دارند که به دلیل سادگی  و مقرون به صرفه بودن ترجیح می‌دهند از خدمات میزبانی مشترک استفاده کنند. شرکت‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی از سرور مراقبت می‌کنند، بنابراین صاحبان وب فقط روی ساخت و بهره‌برداری از سایت خود تمرکز دارند.

داشتن منابع مشترک گاهی اوقات می‌تواند شرایط پیش‌بینی نشده‌ای ایجاد نماید. به عنوان مثال، اگر یک وب‌سایت بسیار شلوغ باشد و از منابع زیادی استفاده نماید، ممکن است بر وب‌سایت شما تاثیر بگذارد و مثلا آن را کند نماید. این امر حتی ناخواسته رخ می‌دهد و راه حل مسئله زمانی است که منابع مورد استفاده آزاد گردد یا شرکت میزبان وب دخالت نماید.

میزبانی VPS

در میزبانی VPS، چندین کاربر وجود دارد که از یک سرور استفاده می‌کنند اما از یکدیگر جدا شده‌اند. این بدان معناست که هیچ کس تحت تأثیر منابعی که کاربران دیگر استفاده می‌کنند قرار نخواهد گرفت.

هر کاربر سرعت و امنیت مورد نیاز خود را بدون به خطر افتادن و دچار مشکل شدن بدست می‌آورد. که تقریبا یک سناریو عالی است زیرا مزایای یک سرور خصوصی را دارا است اما به نوعی باز هم هزینه خدمات به اشتراک گذاشته می‌شود.

میزبانی وب اختصاصی 

یک سرور اختصاصی، کل سرور با هیچ کس دیگری به اشتراک گذاشته نمی‌شود و هزینه آن باید پرداخت گردد. شما می‌توانید کنترل کاملی بر کلیه خدمات و سرور دریافت کنید. متاسفانه، این گران‌ترین گزینه میزبانی است و برای مدیریت به برخی مهارت‌های فنی نیاز دارد. معمولاً توسط کسانی که وب‌سایت‌هایی با نیازهای خاص دارند استفاده می‌شود که می‌تواند شامل توانایی کنترل سطح بالای ترافیک وب یا افزایش نیازهای امنیتی باشد.

۱. به سرعت بیشتری احتیاج دارید

هنگامی که محتوای بیشتری به وب‌سایت خود اضافه می‌کنید، احتمالاً سرعت آن پس از مدتی کاهش می‌یابد. این امر به ویژه در مورد وب‌سایت‌هایی که به عملیات فشرده پایگاه داده (مانند WordPress) مرتبط هستند صادق است. اگر زمان پردازش طولانی را به‌طور فزاینده مشاهده می‌کنید، وقت آن است که در مورد نوع میزبانی وب‌سایت خود فکری کنید.

علاوه بر این، بیشتر وب‌سایت‌ها به مرور زمان، شاهد افزایش ترافیک خواهند بود. سایت‌های محبوب و معروف نرخ ترافیک بسیار بالاتری دارند که سرور اختصاصی برای آن‌ها فوق‌العاده است. با این حال، این بدان معناست که احتمالاً برنامه‌های موجود، قادر به مدیریت این میزان ترافیک نخواهند بود. بنابراین به روزرسانی هاست مرحله بعدی منطقی است.

۲. کاهش عملکرد

دریافت مداوم خطای ۵۰۳ سرور، احتمالاً به این معنی است که خدمات وب‌سایت شما به موقع در دسترس بازدیدکنندگان و مشتریان شما قرار نمی‌گیرد.  که اغلب به دلیل کمبود منابعی مانند حافظه است. اگر به‌طور مکرر این خطا اتفاق بیفتد، ممکن است بازدیدکنندگان سایت شما به‌طور چشمگیری کاهش یابند، بنابراین احتمالا زمان آن فرا رسیده است که نوع هاست خود را تغییر دهید.

۳. افزایش نگرانی‌های امنیتی

اگر به اندازه کافی خوش شانس نیستید که به سرور دسترسی پیدا کنید و با حملات متعددی علیه سایت دیگری که در آن سرور میزبانی شده است مواجه هستید، به‌طور قطع همه چیز سخت می‌شود. تحت این سناریو، برای مدیریت اوضاع باید به ارائه‌دهنده میزبانی خود اعتماد کنید؛ یا نوع هاست خود را تغییر داده و به‌طور مثال به میزبانی VPS بروید.

۴- نیاز به سیستم‌عامل خاص

با دسترسی کامل به روت سرور (که معمولاً با برنامه‌های میزبانی VPS بدون مدیریت) شما قادر هستید هر نرم‌افزاری که برای بهینه‌سازی میزبانی خود نیاز دارید نصب و تنظیم کنید. این انعطاف‌پذیری به ویژه هنگامی که نیاز به نصب یک سیستم‌عامل خاص و سفارشی است، با ارزش می‌باشد.

VPS رایگان: از کجا می‌توان آن را تهیه کرد؟

بیشتر VPSهای رایگان به اندازه سیستم‌های پولی، قدرتمند و قوی نیستند. هنگام استفاده از یک بستر رایگان، امنیت معمولاً مسئله اصلی است. تصور کنید که سایت‌های خود را در کنار سایت‌های اسپم/منسوخ/کنترل نشده میزبانی کنید. هرگز نمی‌دانید همسایگان چه زمانی باعث ایجاد مشکلاتی خواهند شد.

پشتیبانی و عملکرد مشتری نیز مساله قابل توجهی است. هنگامی که هیچ مبلغی را پرداخت نمی‌کنید، نمی‌توانید از پشتیبانی سطح بالا بهره ببرید.

نکته جالب این است که سخت‌افزار، نرم‌افزار و پهنای باند هزینه دارند. اگر شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تمامی این موارد را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند، مجبور خواهند بود از جایی دیگر درآمد کسب کنند.

VPS رایگان، متناسب با نیازهای دارندگان وب‌سایت، به‌ویژه برای کاربرانی که در حال تهیه یک برنامه وب هستند یا کاربرانی که می‌خواهند میزبانی VPS را قبل از مراجعه به گزینه‌های پرداخت شده داشته باشند، هستند.

سوالات متداول میزبانی VPS

چگونه می‌توانم با VPS Hosting شروع کنم؟

بیشتر میزبانان وب VPS خوب، مقالات پایه‌ای در مورد نحوه مدیریت میزبان VPS به شما ارائه می‌دهند. 

میزبانی VPS برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

میزبانی VPS معمولاً برای وب‌سایت‌هایی استفاده می‌گردد که ترافیک بیشتری دارا هستند. در این صورت، میزبان قادر است در دسترس بودن منابع و افزایش امنیت را تضمین نماید.

سرور مجازی کاربردهای بسیاری دارد که عبارتند از :

  • وب سایت‌های پربازدید:

۱. مثل فروشگاه‌های اینترنتی که مشتریان و اقلام زیادی دارند و تراکنش آن‌ها بالاست

۲. آموزشگاه مجازی

۳. سایت‌های اشتراک فایل و ویدئو

۴. سایت‌های برنامه‌نویسی شده با دسترسی اختصاصی

  • سرویس های اشتراکی:

در برخی از شرکت‌ها و سازمان از سرویس‌ها و برنامه‌های اشتراکی استفاده می‌شود که شعب مختلف آن شرکت در مکان‌های مختلف و دور از هم باید به آن دسترسی داشته باشند. در این موارد انتخاب سرور مجازی یکی از گزینه‌های مناسب است.

  • پایگاه داده:

برخی از برنامه‌های کاربردی از بانک‌های اطلاعاتی استفاده می‌کنند که حجم پایگاه داده ممکن است حجیم باشد. هم برای حجم بالای پایگاه داده و هم برای امنیت بیشتر پایگاه داده را در یک سرور مجازی جداگانه می‌توان قرار داد.

  • سرویس مدیریت پروژه و کد:

اگر تیم‌های جداگانه توسعه نرم‌افزار داشته باشید یا این‌که برنامه نویس‌ها به صورت دورکاری یا پروژه‌ای فعالیت می‌کنند برای مدیریت پروژه و کدها نیاز به یک سرور مجازی برای این کار دارید.

  • فعالیت‌های نظارتی و مدیریتی:

اگر صاحب یک کارخانه باشید یا بخواهید که به صورت دائم شرکت، دفتر، کارگاه، کارخانه یا هر مکانی را به صورت آنلاین و از هر مکانی مدیریت کنید، ممکن است به سرور مجازی نیاز داشته باشید.

  • سیستم‌ها و نرم‌افزارهای مدیریتی:

برای استفاده همه از سیستم مدیریت یکپارچه، مانند سیستم مدیریت وظایف Task Manager اختصاصی خودتان، سرور مجازی بهترین راه حل است.

مثال‌ها و مواردی که در این قسمت عنوان شد، عمومی‌ترین کاربردهای سرور مجازی است. دلایل زیاد دیگری ممکن است برای استفاده از سرور مجازی وجود داشته باشد.

هزینه میزبانی VPS چقدر است؟

میزبانی VPS معمولاً هزینه بیشتری نسبت به میزبانی اشتراکی دارد اما کمتر از یک سرور اختصاصی می‌باشد. قیمت ها معمولاً بسته به میزان منابع مورد نیاز و سایر ویژگی‌ها از قبیل حساب‌های مدیریت شده تعیین می‌شود.

مقایسه میزبانی VPS مدیریت شده  و بدون مدیریت

در هر دو حالت، شما مسئول تنظیم و نگهداری همه برنامه‌های اجرا شده در سیستم هستید.

  • سرور مجازی بدون مدیریت

در این حالت، ارائه‌دهنده هاستینگ شما تنها دو مسئولیت دارد :

  1.  اطمینان حاصل کند که VPS شما در حال اجرا است 
  2. به شبکه وصل شده است. 
  • سرور مجازی مدیریت شده

در یک محیط VPS مدیریت شده، می‌توانید به میزبان خود بگویید که دوست دارید چه کاری انجام شود. هیچ مسئله‌ی امنیتی برای نگرانی وجود ندارد و نیاز نمی‌باشد وظایف خاصی را انجام دهید. میزبان شما همه چیز را برای شما مدیریت می‌کند و هر مسئله‌ای را که رخ دهد حل می‌کند.

VPS چیست؟

VPS یک سرور مجازی است که می‌توانید از آن مانند سرور اختصاصی برای میزبانی وب‌سایت خود استفاده کنید یا سایر موارد مرتبط با وب، مانند تنظیم Cloud Storage، ایمیل میزبانی یا موارد دیگر را مدیریت کنید. این دو فقط در اختصار مشابه هستند.