در سالهای اخیر میزبانی ابری یا هاست کلود محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اگر در حال جستجو و انتخاب گزینههای سرویس میزبانی یا هاست پرسرعت برای وبسایت خود هستید، بدون شک با نوع کلود هاستینگ مواجه شدهاید و احتمالاً سوالات زیادی در مورد این نوع میزبانی و مزایای هاست ابری برای شما به وجود آمده است.
ابر مفهومی است که در بسیاری از زمینههای فناوری به کار گرفته شده است و اکنون به عرصه میزبانی نیز وارد شده و اختصاص یافته است.
در ادامه بررسی میکنیم که میزبانی ابری چیست و چگونه کار میکند و چرا برخی از افراد مایلند از میزبانی ابری برای میزبانی وبسایت خود استفاده کنند. همچنین مزایای هاست ابری و امکاناتی را که در اختیار شما میگذارد، بررسی خواهیم کرد.
در انتهای مقاله با این نوع میزبانی وب به صورت کلی آشنا شده و میتوانیم تصمیم بگیریم که پس از ثبت دامنه دلخواه خود، چه نوع سرویس میزبانی وب را برای سایت، اپلیکیشن و سرویس خود در نظر بگیریم.
بیشتر بخوانید: دامنه چیست؟ چرا باید ثبت دامنه کنیم؟
هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟
هاست ابری، میزبانی ابری، رایانش ابری و یا cloud hosting، همگی به یک معنا هستند و ممکن است در موقعیتهای متفاوت، با هر کدام از این نامها مواجه شوید. پس بهتر همه این نامها را در خاطر خود داشته باشید.
میزبانی ابری با فراهم آوردن منابع مورد نیاز از فضای کلود، داده ها را میزبانی میکند. کلود هاستینگ به عنوان زیرساختی برای ارسال و دریافت اطلاعات از فضای ابری بوده و امکانات سرویسهای مجازی را نیز ارائه میدهد. با زیرساخت ابری، فرآیندهای میزبانی وب، بر اساس میزان منابع تقاضا شده نیز قابل ارائه است.
یکی از ویژگیهای بارز این نوع میزبانی به استفاده از سخت افزار، شبکه و فضای ذخیره مجازی است. در واقع، یک سرور فیزیکی میتواند پس از مجازی سازی، سرورهای ابری زیادی را میزبانی کرده و پردازنده، حافظه مموری، مخزن، شبکه و دیگر منابع را به اشتراک بگذارد.
وقتی ابر به وجود میآید، هیچ چیز فیزیکالی وجود ندارد که بتوانید به عنوان ابر به آن اشاره کنید و برچسب بزنید. برای میزبانی ابری نیز، یک سرور فیزیکی وجود ندارد که بتوانید به آن اشاره کنید و بگویید «این یک میزبان ابری است».
با این حال، راهی برای ذخیره دادهها در چندین رایانه و دسترسی به آن دادهها از طریق اتصال شبکهای مانند اینترنت است. به طور کلی، ابر مانند یک کامپیوتر فیزیکی منفرد، با قدرت پردازش بیپایان و فضای ذخیرهسازی رفتار میکند.
سرویسهای متداول مبتنی بر ابر که از یک فرآیند مشابه استفاده میکنند، پرووایدرهای ذخیرهسازی ابری مانند Dropbox و Google Docs هستند. برای مفهوم هاست ابری نیز ایده اصلی مقیاسپذیری منابع، ذخیرهسازی و دسترسی نیز مشابه و یکسان است.
Cloud Hosting چیست؟
میزبانی ابری یا رایانش ابری یکی از آخرین تکنولوژیهای ارائه شده در زمینه میزبانی وب میباشد که امروزه محبوبیت بسیار زیادی در بین کاربران کسب کرده است. در واقع میزبانی ابری «تقسیم وب سرورها در سطح مناطق مختلف جغرافیایی» میباشد. منابع مورد نیاز برای هاست وبسایتها در نقاط مختلف و بر روی چندین سرور پراکنده میگردد ولی در واقع همگی آن ها یک کار را انجام میدهند که پشتیبانی همیشگی از وبسایتها میباشد. این امر باعث کاهش قابل توجه زمانهای Down بودن وبسایت میگردد. زیرا اگر یکی از سرورها دچار مشکل و خرابی شود و قادر به بارگذاری منابع وبسایت نباشد، همواره وب سرور دیگری در نقطه دیگری وجود دارد تا از وبسایت پشتیبانی نماید.
سادهترین تعریف میزبانی ابر میتواند شبکهای از سرورهای مجازی باشد که به یک شبکه اصلی از سرورهای فیزیکی متصل است. میزان دسترسی شما به این شبکه به نیازهای واقعی وبسایت بستگی دارد.
در سطح فنی، منابع مورد نیاز برای عملکرد وبسایت در سرورهای راه دور با سرعتهای متفاوت پخش میشود و این منابع به همان میزان که لازم است استفاده میشوند. از آنجا که وبسایتها به یک سرور واحد متکی نیستند بلکه در عوض شبکهای از سرورها میباشند، به این شبکه از سرورها ابر گفته میشود.
هاست ابری چگونه کار میکند؟
سادهترین راه درک میزبانی ابری، مقایسه آن با یک سرور واحد است. با استفاده از میزبانی سنتی، شما یک سرور واحد دارید که شامل تمام فایلها و اطلاعات وبسایت شما است. وقتی کاربر از وبسایت شما بازدید میکند، این اطلاعات از همان سرور فیزیکی ارائه میشوند. این مورد را با یک میزبان ابری مقایسه کنید که در آن منابع سایت از چندین محیط مختلف سرور مجازی تهیه میشود.
مزایای هاست ابری
۱. انعطاف پذیری قیمت
برای اکثر سرویسهای میزبانی، حتی در صورت عدم استفاده از منابع سرور،لازم است که ماهانه هزینهای را پرداخت نمایید. اما با داشتن هاست ابری، فقط هزینه آنچه را استفاده میکنید باید پرداخت گردد.
بنابراین اگر زمانی سایت شما میزان ترافیک غیرمعمول و زیادی را دریافت کند، لازم نیست پکیج خریداری شده را به طور کامل به روز کنید. تمام کاری که باید انجام دهید این است که منابع خود را در زمان افزایش ترافیک بالا ببرید و هنگامی که سطح ترافیک به حالت عادی برگردد منابع را کاهش دهید. به جای اینکه مجبور باشید هزینه میزبانی بالایی را بپردازید، تنها هزینه منابع مصرفی سرور توسط شما پرداخت میگردد.
۲. اندازهگیری منابع سرور بسیار آسان
برای اکثر سرورهای ابری شما به داشبورد مدیریت سایت دسترسی خواهید داشت که به شما این امکان را میدهد تا عملکرد سایت خود را در هر لحظه مشاهده کنید. بدون آنکه منتظر بمانید تا ارائه دهنده میزبانی سایت شما آن را تایید نماید.
۳. سرور Redundant
در اکثر انواع میزبانیها، سایت شما در یک سرور واحد قرار میگیرد. اگر اتفاقی برای آن سرور رخ دهد، آنگاه سایت شما به حالت آفلاین میرود و تا زمانی که مشکل سرور مرتفع نشود، سایت شما قابل استفاده نخواهد بود.
در حالت سرور Redundant هنگامی که هاست شما از کار بیفتد، ظرف چند ثانیه از سایت فعلی شما نسخه پشتیبان تهیه میشود تا به عنوان جایگزین به کار برده شود. اما، همه افزونگی به طور برابر ایجاد نمیشود. حتی میتوانید دو سرور redundant دیگر نیز جهت احتیاط در هنگام fail شدن redundant server اولیه در نظر بگیرید.
با میزبانی ابر، یک نسخه زنده همزمان از وبسایت خود خواهید داشت که میزبان شما میتواند بلافاصله آن را بارگیری کند.
۴. افزایش آپتایم سایت
اگر از هر نوع میزبانی سنتی استفاده میکنید، به روز بودن سایت شما بستگی به محیط سرور فیزیکی دارد. اگر آفلاین شود، سایت شما نیز در دسترس نخواهد بود. مگر اینکه از CDN استفاده کنید، که میتواند به کاهش downtime سایت شما کمک کند. رایانش ابری از uptime بالایی برخوردار است. از آنجایی که سایت شما در واقع از منابع چندین سرور استفاده میکند، میتوانید در صورت آفلاین بودن یا در زمان رخ داد مشکلات فنی، به سادگی به سرور دیگری منتقل شوید.
۵. فرآیند تنظیم سرور پرسرعت
میتوانید سرور میزبانی ابری را در زمان راهاندازی گسترش دهید. در غیر این صورت یک هاست اشتراکی ساده تهیه نمایید، زیرا ممکن است مدت زمان کوتاهتری برای استقرار سرور وب به طول انجامد. اگر نیاز دارید که سایت شما به سرعت به حالت آنلاین استفاده گردد و راهاندازی شود، یا در حال جابه جایی میزبانی سایت هستید و منتظر آماده شدن سرور میباشید، با استفاده از هاست ابری ممکن است دچار دردسر شوید.
۶. افزایش امنیت سرور
با میزبانی ابر سایت شما از هرگونه مشکلات سرور فیزیکی از جمله هک شدن، خرابی سخت افزار یا اضافه بار سیستم مصون خواهد بود. هنگامی که یک سرور فیزیکی به خطر بیفتد یا مشکلی برای آن ایجاد شود، به سادگی میتوانید از منابع فیزیکی سرور دیگر استفاده کنید – بدون اینکه خرابی داشته باشد.
۷. افزایش سرعت سایت
اکثر سرورهای ابری میتوانند سرعتهای چشمگیری را به شما پیشنهاد دهند. در صورت استفاده از هاست ابری، علاوه بر اینکه میتوانید بدون دردسر ظرفیت سایت خود را افزایش دهید، همچنین به راحتی امکان تعادل بار بین محیطهای چند سرور را فراهم میکند، که میتواند به فشار بیش از حد روی منابع سرور منفرد کمک کند. البته اساسا سخت افزار سرور نیز بر روی سرعت سایت شما تاثیر خواهد داشت، بنابراین به دنبال یک هاست ابری باشید که دارای کشینگ چند لایه، سخت افزار سرور پریمیوم و سرورهای low-density باشد.
۸. کنترل ترافیک سایت حتی در زمانهای بازدید بالا
اگر سطح ترافیک سایت شما بالا و پایین میباشد، یافتن یک هاست که متناسب سایت شما باشد تقریبا دشوار است. با داشتن هاست ابری، شما این توانایی را دارید که منابع سرور را به راحتی و بر اساس نیاز خود استفاده نمایید. یافتن این سطح از مقیاسپذیری با هر سبک میزبانی بسیار دشوار است.
۹. داشبورد ساده مدیریت سرور
در گذشته، مدیریت سرورهای ابری کمی دشوار بودند و به طور کارآمد برای مدیریت و مقیاسبندی سرور نیاز به تخصص فنی داشتند. اما امروزه با میزبانی ابری میتوانید میزبانی خود را به راحتی ردیابی کنید و در صورت نیاز از طریق داشبورد آن را مقیاسبندی کنید. با این وجود برای راهاندازی و اجرای یک سرور ابری نیازی به پیش زمینه فنی ندارید.
۱۰. کاهش تاثیرات محیط
اگر یک شرکت یا فردی هستید که به یک راه حل میزبانی فراتر از میزبانی اشتراکی نیاز دارید، آنگاه میزبانی ابری دقیقاً همان چیزی است که به دنبال آن میباشید. با داشتن هاست ابری، از دیتا سنترهای کمتری استفاده میکنید و فقط از منابع سرور مورد نیاز خود در لحظه استفاده مینمایید. با سادهتر نمودن منابع و دادههای خود، اثر محیطی کمتری ایجاد میکنید.
اکنون میتوانید درک بهتری از میزبان سرور ابری، فناوری پشت آن و اینکه چگونه میتواند به سود وبسایت شما باشد، داشته باشید.