از میان انواع میزبانیها، انتخاب یک میزبانی مناسب برای سایت بسیار حائز اهمیت است. در واقع یک هاست حریم خصوصی بیشتر، امنیت بیشتر و منابع اختصاصی را ارائه میدهد.
نکاتی وجود دارند که میتوانید جهت بهینه سازی هاست خود برای مدیریت محتوای وردپرس و افزایش سرعت سایت وردپرسی به آنها توجه کنید.
در این مقاله ۹ روش کاربردی برای بهینه سازی وردپرس و افزایش سرعت سایت وردپرسی را مورد بررسی قرار میدهیم.
۱. پلن هاست وردپرس را با میزان منابع مورد نیاز و مناسب خود انتخاب کنید.
تفاوت اصلی بین هر یک از پلنهای هاست وردپرسی در میزان RAM ،CPU و فضای دیسک است. مقدار RAM ،CPU و فضای دیسک مورد نیاز شما تعیین میکند که کدام طرح را انتخاب و ماهانه چقدر برای پلن هاست خود هزینه کنید. هوشمندانه است که به میزان ترافیک سایت، اندازه فولدرها، مقدار RAM برای بارگیری سریع وبسایت و موارد دیگر توجه کنید.
بهترین موضوع در اکثر شرکتهای هاستینگ تغییر آسان پلنهای میزبانی وب است. در هر زمان میتوانید هاست خود را برای پشتیبانی بهتر از وبسایت در حال رشد خود ارتقا دهید.
به یاد داشته باشید، شرکتهای هاستینگ خدمات مشتری و پشتیبانی نیز ارائه میدهند. جهت آنکه مطمئن شوید برای برنامه خود بیش از حد هزینه نمیکنید یا نیاز به ارتقا هاست دارید یا خیر، با آنها تماس بگیرید و به شما کمک میکنند تا طرحی مناسب برای وبسایت خود انتخاب نمایید.
۲. بروزرسانی وردپرس و نرم افزار خود را به صورت منظم انجام دهید.
نکته هوشمندانه دیگر برای اینکه مطمئن شوید از هاست وردپرسی خود بیشترین بهره را میبرید یا خیر، همه نرمافزارهای آن را به روز رسانی کنید.
وردپرس در هنگام انتشار به روزرسانی هسته، تم و افزونه، به شما اطلاع میدهد. وقتی وارد داشبورد وردپرس میشوید، اغلب یک اعلان بروزرسانی در بالای داشبورد مشاهده میکنید.
به این اعلانها توجه کنید و در صورت لزوم آنها را به روز کنید. به یاد داشته باشید، اگر هرگونه تغییر سفارشی ایجاد کردید، قبل از به روزرسانی وردپرس، آن تغییرات را یادداشت کنید.
اجرای سایت بر روی نسخهها و افزونههای قدیمی وردپرس یا موارد منسوخ شده PHP و MySQL، مشکلاتی را ایجاد میکند و حتی ممکن است باعث مشکلات امنیتی شود. همواره سعی کنید زمانهای منظم برای بررسی و به روز رسانی نرمافزار وبسایت تنظیم کنید.
۳. ارائه دهنده سرویس هاست وردپرس قدرتمند انتخاب کنید.
هنگامی که در خصوص خرید هاست وردپرسی تحقیق میکنید، متوجه خواهید شد که همه شرکتها و پلنهای میزبانی از یک نوع میزبانی وب ایجاد نشدهاند. به عبارت دیگر، همه برنامههای میزبانی ترکیبی قدرتمند از سرور را برای پشتیبانی پیوسته ارائه نمیدهند.
به دنبال موارد زیر باشید:
- لینوکس
- SSD
- NGINX
- MySQL 5.6 یا بالاتر
- PHP 7 یا بالاتر
نه تنها نوع سرور بلکه محل سرور را نیز بررسی نمایید.
اگر میخواهید درمورد هاست وردپرس و ویژگیهای آن تحقیق کنید و اطلاعات مفیدی به دست آورید، خواندن مقاله زیر را توصیه میکنیم.
بیشتر بخوانید: هاست وردپرس چیست؟
۴. حافظه وب سایت خود را افزایش دهید.
وبسایت شما با پروسههای که حافظه را اشغال میکنند، کار میکند. بعضی اوقات فعالیت سایت شما کند است و حافظه کافی برای ادامه کار وجود ندارد. در مواقع دیگر، فعالیت سایت شما سنگین است و به حافظه بیشتری نیاز خواهید داشت.
اگر احساس میکنید به حافظه بیشتری نسبت به میزان فعلی نیاز دارید، در اینجا یک روش جالب برای تغییر تخصیص حافظه در وردپرس را توضیح میدهیم.
- فایل wp-config.php را پیدا کرده و باز کنید.
- سپس خطی که میگوید: /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ را پیدا کنید.
- خط مقابل را وارد کنید (اگر از قبل وجود ندارد): define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘[enter the memory limit]’)
- در بخشی که میگوید « مقدار حافظه را وارد کنید » (enter the memory limit)، در صورت لزوم، ۱۲۸M ،۲۵۶M یا ۵۱۲ M را اضافه کنید.
توجه: بررسی کنید که حداکثر حافظه موجود در سرور را افزایش ندهید. به عنوان مثال، اگر سرور فقط ۲ گیگابایت RAM دارد، تنظیم این گزینه روی ۵۱۲ ضرر دارد زیرا در یک زمان، فقط ۴ سشن امکان پذیر است. بهتر است افزونههای خود را بهینه کنید تا از حافظه زیاد استفاده نکنند.
این روش هوشمندانه محدودیت حافظه شما را افزایش داده و هاست را برای وردپرس بهینه میکند.
۵. محدود کردن ربات indexing را در دستور کار خود قرار دهید.
رباتهای جستجو نقش خوبی در ایندکس نمودن سایت دارند و محتوای مربوط به وبسایت را در نتایج جستجو برمیگردانند. مطمئنا نمیخواهید رباتهای جستجو را از جستجوی کامل سایت خود منصرف کنید.
با این وجود، اگر میبینید که رباتهای جستجو در عملکرد سرور تداخل ایجاد میکنند، میتوانید میزان جستجوی آنها را از طریق Google Search Console برای Google و Bing Webmaster Tools برای Bing کنترل کنید.
۶. جلوگیری از هات لینک در وردپرس خود را د نظر بگیرید.
Hotlinking زمانی است که صاحب وبسایت دیگری بخواهد از تصویری از هاست وردپرسی شما در وبسایت خود استفاده کند. با این حال، کاربر به جای ذخیره تصویر در دسکتاپ خود و یا گرفتن عکس از صفحه، تصویر را از طریق URL در سایت خود نمایش میدهد.
اگر سایتی که تعداد زیادی بازدیدکننده داشته است تصاویر شما را لینک کند، این امر میتواند باعث شود سرور شما برای فعالیتی که شاید حتی خودتان نخواهید بیش از حد کار کند.
یک راه خوب برای جلوگیری از این اتفاق غیرفعال کردن هات لینک در سایت وردپرس خود است.
در اینجا چگونگی فعال کردن محافظت از هات لینک وجود دارد:
- وارد cPanel میزبان خود شوید.
- به منوی «امنیت» بروید.
- گزینه «Hotlink Protection» را انتخاب کنید.
- اطلاعات مربوطه را پر کنید.
همچنین چندین افزونه وردپرس وجود دارد که هات لینک را غیرفعال میکند. با این حال، استفاده از محافظت hotlinking رایگان کافی خواهد بود.
۷. کش سرور خود را بررسی کنید.
آخرین باری که مرورگر شما به آرامی شروع به کار یا صفحات را به کندی بارگیری کرد، احتمالاً به تنظیمات مرورگر خود رفته و کش آن را پاک کردهاید.
همانطور که میتوانید کش مرورگر خود را پاک کنید، موتورهای کش سرور نیز وجود دارند. این موتورها برای پاک کردن سرور شما هنگام کند شدن کار میکنند.
در اینجا سه موتور کشینگ سرور برای بررسی هاست آورده شده است.
Memcached
Memcached یک سیستم ذخیره حافظه توزیع شده با کارایی بالا است. این موتور با بهینه سازی نحوه ذخیره سازی درخواستهای پایگاه داده و سرعت بخشیدن به برنامههای وب و افزایش سرعت سایت وردپرسی کار میکند.
این سرویس منبع باز و رایگان است اما شما باید آن را دانلود کرده و بر روی رایانه خود نصب کنید.
برای دریافت Memcached، به Github بروید و به دستورالعملهای مرتبط با سرور مربوطه خود نگاه کنید. پس از اتمام مراحل نصب و راه اندازی، بهبودهای عملکرد را مشاهده خواهید کرد.
OPCache
اگر سایت شما با PHP کار میکند، OPcache ابزار عملکرد PHP برای شماست. این سیستم با ذخیره کد بایت اسکریپت از پیش تلفیق شده در حافظه مشترک کار میکند و نیاز به PHP برای انجام کارهای سنگین را کاهش میدهد.
همانطور که با ایجاد PHP بار ایجاد شده در آن را خالی میکنید، بنابراین PHP مجبور نیست که همان خطوط کد را بارها و بارها پردازش کند، در نتیجه عملکرد وردپرس و هاست را بهبود میبخشد.
توجه: OPcache میتواند برخی از مشکلات حافظه را برای سرورهای کوچکتر ایجاد کند، بنابراین استفاده از آن را با برنامه Snappy 2000 توصیه نمیکنیم.
Varnish Cache
Varnish Cache در مقابل HTTP نصب شده است و به عنوان یک پروکسی معکوس HTTP caching کار میکند. به عبارت دیگر، بسته به سرور، برنامهها را در وب از ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر سرعت میبخشد.
از آنجا که Varnish Cache سرعت رسیدگی به درخواستهای HTTP توسط سرورها را افزایش میدهد، عملکرد کلی سایت شما بهتر خواهد شد.
در حالی که استفاده از حافظه پنهان سرور، یک روش برجسته برای بهینه سازی هاست وردپرسی است، فراموش نکنید که برای سایت وردپرس خود از یک افزونه caching نیز استفاده کنید.
چندین افزونه کشینگ برای وردپرس از جمله WP Super Cache ،W3 Total Cache و WP-FFPC وجود دارد. این پلاگینها وبسایت شما را در حافظه پنهان کرده و دادهها را فشرده میکنند تا وبسایت شما سریعتر اجرا شود.
۸. محتوای سایت خود را بهینه کنید.
یکی دیگر از موارد مهم عملکرد سرور، محتوای ارائه شده آن است. نحوه ارائه و بهینه سازی محتوا میتواند در عملکرد سایت و بهینه سازی وردپرس تفاوت ایجاد کند.
ابزارهای آنلاین مانند PageSpeed Google یا WebPageTest.org منابع بسیار خوبی میباشند. آنها رایگان هستند و وبسایت شما را تجزیه و تحلیل میکنند و به شما نشان میدهند که برای بهبود محتوای سایت خود چه کاری میتوانید انجام دهید.
بر اساس تجزیه و تحلیل، یاد خواهید گرفت که چگونه میتوانید پیکربندیهای وبسایت و تنظیمات سرور back-end خود را برای بهبود سایت وردپرس خود تنظیم کنید.
۹. خرید هاست وردپرس پرسرعت و بهینه را در اولویت قرار دهید.
در حالی که هوشمند سازی وبسایت و هاست برای عملکرد بهینه وردپرس و سرور مهم است، بهترین کاری که میتوانید برای سایت خود انجام دهید انتخاب یک سرویس هاست وردپرس پرسرعت است که از قبل کانفیگ و برای وردپرس بهینه شده باشد.
نتیجه گیری:
اگر تصمیم دارید برای شروع کسب و کار آنلاین خود یک سایت وردپرسی ایجاد کنید، به شما پیشنهاد میکنیم از هاست وردپرسی استفاده کنید. استفاده از این هاست در سایت وردپرسی شما موجب افزایش سرعت سایت وردپرسی شما میشود.
.