۹ روش کاربردی برای بهینه‌سازی هاست وردپرسی برای سایت وردپرسی

از میان انواع میزبانی‌ها، انتخاب یک میزبانی مناسب برای سایت بسیار حائز اهمیت است.‌ در واقع یک هاست حریم خصوصی بیشتر، امنیت بیشتر و منابع اختصاصی را ارائه می‌دهد.

نکاتی وجود دارند که می‌توانید جهت بهینه سازی‌ هاست خود برای مدیریت محتوای وردپرس و افزایش سرعت سایت وردپرسی به آن‌ها توجه کنید.

در این مقاله ۹ روش کاربردی برای بهینه سازی وردپرس و افزایش سرعت سایت وردپرسی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

۱. پلن هاست وردپرس را با میزان منابع مورد نیاز و مناسب خود انتخاب کنید.

تفاوت اصلی بین هر یک از پلن‌های هاست‌ وردپرسی در میزان RAM ،CPU و فضای دیسک است. مقدار RAM ،CPU و فضای دیسک مورد نیاز شما تعیین می‌کند که کدام طرح را انتخاب و ماهانه چقدر برای پلن هاست خود هزینه کنید. هوشمندانه است که به میزان ترافیک سایت، اندازه فولدر‌ها، مقدار RAM برای بارگیری سریع وب‌سایت و موارد دیگر توجه کنید.

بهترین موضوع در اکثر شرکت‌های هاستینگ تغییر آسان پلن‌های میزبانی وب است. در هر زمان می‌توانید هاست خود را برای پشتیبانی بهتر از وب‌سایت در حال رشد خود ارتقا دهید.

به یاد داشته باشید، شرکت‌های هاستینگ خدمات مشتری و پشتیبانی نیز ارائه می‌دهند. جهت آنکه مطمئن شوید برای برنامه خود بیش از حد هزینه نمی‌کنید یا نیاز به ارتقا هاست دارید یا خیر، با آن‌ها تماس بگیرید و به شما کمک می‌کنند تا طرحی مناسب برای وب‌سایت خود انتخاب نمایید.

۲. بروزرسانی وردپرس و نرم افزار خود را به صورت منظم انجام دهید.

بروزرسانی وردپرس برای بهینه سازی سایت وردپرسی

نکته هوشمندانه دیگر برای اینکه مطمئن شوید از‌ هاست وردپرسی خود بیشترین بهره را می‌برید یا خیر، همه نرم‌افزارهای آن را به روز رسانی کنید.

وردپرس در هنگام انتشار به روزرسانی هسته، تم و افزونه، به شما اطلاع می‌دهد. وقتی وارد داشبورد وردپرس می‌شوید، اغلب یک اعلان بروزرسانی در بالای داشبورد مشاهده می‌کنید.

به این اعلان‌ها توجه کنید و در صورت لزوم آن‌ها را به روز کنید. به یاد داشته باشید، اگر هرگونه تغییر سفارشی ایجاد کردید، قبل از به روزرسانی وردپرس، آن تغییرات را یادداشت کنید.

اجرای سایت بر روی نسخه‌ها و افزونه‌های قدیمی وردپرس یا موارد منسوخ شده PHP و MySQL، مشکلاتی را ایجاد می‌کند و حتی ممکن است باعث مشکلات امنیتی شود. همواره سعی کنید زمان‌های منظم برای بررسی و به روز رسانی نرم‌افزار وب‌سایت تنظیم کنید.

۳. ارائه دهنده سرویس هاست وردپرس قدرتمند انتخاب کنید.

هنگامی که در خصوص خرید هاست وردپرسی تحقیق می‌کنید، متوجه خواهید شد که همه شرکت‌ها و پلن‌های میزبانی از یک نوع میزبانی وب ایجاد نشده‌اند. به عبارت دیگر، همه برنامه‌های میزبانی‌ ترکیبی قدرتمند از سرور را برای پشتیبانی پیوسته ارائه نمی‌دهند.

به دنبال موارد زیر باشید:

  • لینوکس
  • SSD
  • NGINX
  • MySQL 5.6 یا بالاتر
  • PHP 7 یا بالاتر

نه تنها نوع سرور بلکه محل سرور را نیز بررسی نمایید.

اگر می‌خواهید درمورد هاست وردپرس و ویژگی‌های آن تحقیق کنید و اطلاعات مفیدی به دست آورید، خواندن مقاله زیر را توصیه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: هاست وردپرس چیست؟

۴. حافظه وب سایت خود را افزایش دهید.

افزایش مموری هاست وردپرسی

وب‌سایت شما با پروسه‌های که حافظه را اشغال می‌کنند، کار می‌کند. بعضی اوقات فعالیت سایت شما کند است و حافظه کافی برای ادامه کار وجود ندارد. در مواقع دیگر، فعالیت سایت شما سنگین است و به حافظه بیشتری نیاز خواهید داشت.

اگر احساس می‌کنید به حافظه بیشتری نسبت به میزان فعلی نیاز دارید، در اینجا یک روش جالب برای تغییر تخصیص حافظه در وردپرس را توضیح می‌دهیم.

  • فایل wp-config.php را پیدا کرده و باز کنید.
  • سپس خطی که می‌گوید: /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ را پیدا کنید.
  • خط مقابل را وارد کنید (اگر از قبل وجود ندارد): define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘[enter the memory limit]’)
  • در بخشی که می‌گوید « مقدار حافظه را وارد کنید » (enter the memory limit)، در صورت لزوم، ۱۲۸M ،۲۵۶M یا ۵۱۲ M را اضافه کنید.

توجه: بررسی کنید که حداکثر حافظه موجود در سرور را افزایش ندهید. به عنوان مثال، اگر سرور فقط ۲ گیگابایت RAM دارد، تنظیم این گزینه روی ۵۱۲ ضرر دارد زیرا در یک زمان، فقط ۴ سشن امکان پذیر است. بهتر است افزونه‌های خود را بهینه کنید تا از حافظه زیاد استفاده نکنند.

این روش هوشمندانه محدودیت حافظه شما را افزایش داده و‌ هاست را برای وردپرس بهینه می‌کند.

۵. محدود کردن ربات indexing را در دستور کار خود قرار دهید.

ربات‌های جستجو نقش خوبی در ایندکس نمودن سایت دارند و محتوای مربوط به وب‌سایت را در نتایج جستجو برمی‌گردانند. مطمئنا نمی‌خواهید ربات‌های جستجو را از جستجوی کامل سایت خود منصرف کنید.

با این وجود، اگر می‌بینید که ربات‌های جستجو در عملکرد سرور تداخل ایجاد می‌کنند، می‌توانید میزان جستجوی آن‌ها را از طریق Google Search Console برای Google و Bing Webmaster Tools برای Bing کنترل کنید.

۶. جلوگیری از هات لینک در وردپرس خود را د نظر بگیرید.

Hotlinking زمانی است که صاحب وب‌سایت دیگری بخواهد از تصویری از هاست وردپرسی شما در وب‌سایت خود استفاده کند. با این حال، کاربر به جای ذخیره تصویر در دسکتاپ خود و یا گرفتن عکس از صفحه، تصویر را از طریق URL در سایت خود نمایش می‌دهد.

اگر سایتی که تعداد زیادی بازدیدکننده داشته است تصاویر شما را لینک ‌کند، این امر می‌تواند باعث شود سرور شما برای فعالیتی که شاید حتی خودتان نخواهید بیش از حد کار کند.

یک راه خوب برای جلوگیری از این اتفاق غیرفعال کردن‌ هات لینک در سایت وردپرس خود است.

در اینجا چگونگی فعال کردن محافظت از هات لینک وجود دارد:

  • وارد cPanel میزبان خود شوید.
  • به منوی «امنیت» بروید.
  • گزینه «Hotlink Protection» را انتخاب کنید.
  • اطلاعات مربوطه را پر کنید.

همچنین چندین افزونه وردپرس وجود دارد که‌ هات لینک را غیرفعال می‌کند. با این حال، استفاده از محافظت hotlinking رایگان کافی خواهد بود.

۷. کش سرور خود را بررسی کنید.

حذف کش سرور برای بهینه سازی سایت وردپرسی

آخرین باری که مرورگر شما به آرامی شروع به کار یا صفحات را به کندی بارگیری کرد، احتمالاً به تنظیمات مرورگر خود رفته و کش آن را پاک کرده‌اید.

همانطور که می‌توانید کش مرورگر خود را پاک کنید، موتورهای کش سرور نیز وجود دارند. این موتورها برای پاک کردن سرور شما هنگام کند شدن کار می‌کنند.

در اینجا سه ​​موتور کشینگ سرور برای بررسی‌ هاست آورده شده است.

Memcached

Memcached یک سیستم ذخیره حافظه توزیع شده با کارایی بالا است. این موتور با بهینه سازی نحوه ذخیره سازی درخواست‌های پایگاه داده و سرعت بخشیدن به برنامه‌های وب و افزایش سرعت سایت وردپرسی کار می‌کند.

این سرویس منبع باز و رایگان است اما شما باید آن را دانلود کرده و بر روی رایانه خود نصب کنید.

برای دریافت Memcached، به Github بروید و به دستورالعمل‌های مرتبط با سرور مربوطه خود نگاه کنید. پس از اتمام مراحل نصب و راه اندازی، بهبودهای عملکرد را مشاهده خواهید کرد.

OPCache

اگر سایت شما با PHP کار می‌کند، OPcache ابزار عملکرد PHP برای شماست. این سیستم با ذخیره کد بایت اسکریپت از پیش تلفیق شده در حافظه مشترک کار می‌کند و نیاز به PHP برای انجام کارهای سنگین را کاهش می‌دهد.

همانطور که با ایجاد PHP بار ایجاد شده در آن را خالی می‌کنید، بنابراین PHP مجبور نیست که همان خطوط کد را بارها و بارها پردازش کند، در نتیجه عملکرد وردپرس و‌ هاست را بهبود می‌بخشد.

توجه: OPcache می‌تواند برخی از مشکلات حافظه را برای سرورهای کوچک‌تر ایجاد کند، بنابراین استفاده از آن را با برنامه Snappy 2000 توصیه نمی‌کنیم.

Varnish Cache

 Varnish Cache در مقابل HTTP نصب شده است و به عنوان یک پروکسی معکوس HTTP caching کار می‌کند. به عبارت دیگر، بسته به سرور، برنامه‌ها را در وب از ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر سرعت می‌بخشد.

از آنجا که Varnish Cache سرعت رسیدگی به درخواست‌های HTTP توسط سرورها را افزایش می‌دهد، عملکرد کلی سایت شما بهتر خواهد شد.

در حالی که استفاده از حافظه پنهان سرور، یک روش برجسته برای بهینه سازی‌ هاست وردپرسی است، فراموش نکنید که برای سایت وردپرس خود از یک افزونه caching نیز استفاده کنید.

چندین افزونه کشینگ برای وردپرس از جمله WP Super Cache ،W3 Total Cache و WP-FFPC وجود دارد. این پلاگین‌ها وب‌سایت شما را در حافظه پنهان کرده و داده‌ها را فشرده می‌کنند تا وب‌سایت شما سریع‌تر اجرا شود.

۸. محتوای سایت خود را بهینه کنید.

بهینه سازی محتوای سایت وردپرسی، بهبود سئو سایت وردپرسی

یکی دیگر از موارد مهم عملکرد سرور، محتوای ارائه شده آن است. نحوه ارائه و بهینه سازی محتوا می‌تواند در عملکرد سایت و بهینه سازی وردپرس تفاوت ایجاد کند.

ابزارهای آنلاین مانند PageSpeed Google یا WebPageTest.org منابع بسیار خوبی می‌باشند. آن‌ها رایگان هستند و وب‌سایت شما را تجزیه و تحلیل می‌کنند و به شما نشان می‌دهند که برای بهبود محتوای سایت خود چه کاری می‌توانید انجام دهید.

بر اساس تجزیه و تحلیل، یاد خواهید گرفت که چگونه می‌توانید پیکربندی‌های وب‌سایت و تنظیمات سرور back-end خود را برای بهبود سایت وردپرس خود تنظیم کنید.

۹. خرید هاست وردپرس پرسرعت و بهینه را در اولویت قرار دهید.

در حالی که هوشمند سازی وب‌سایت و‌ هاست برای عملکرد بهینه وردپرس و سرور مهم است، بهترین کاری که می‌توانید برای سایت خود انجام دهید انتخاب یک سرویس هاست وردپرس پرسرعت است که از قبل کانفیگ و برای وردپرس بهینه شده باشد.

نتیجه گیری:

اگر تصمیم دارید برای شروع کسب و کار آنلاین خود یک سایت وردپرسی ایجاد کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از هاست وردپرسی استفاده کنید. استفاده از این هاست در سایت وردپرسی شما موجب افزایش سرعت سایت وردپرسی شما می‌شود.

.

هاست اشتراکی چیست؟ مزایا و ویژگی‌های هاست اشتراکی

پس از انتخاب و ثبت دامنه، زمان انتخاب میزبانی وب‌سایت فرا می‌رسد، شما تعداد زیادی گزینه در اختیار خواهید داشت. فراتر از تصمیم گیری در مورد شرکت ارائه دهنده میزبانی، باید تصمیم بگیرید که چه نوع بسته میزبانی مناسب شما است.

هاست اشتراکی یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های میزبانی برای کسانی است که در حال ساخت اولین وب‌سایت‌های خود هستند. اما میزبانی اشتراکی چیست و آیا برای وب‌سایت شما انتخاب منطقی است؟

در ادامه بررسی می‌کنیم که هاست اشتراکی چیست، چه مزایایی دارد و اینکه چه شخصی می‌تواند از یک بسته میزبانی اشتراکی بهره‌مند شود.

هاست اشتراکی چیست؟

میزبانی اشتراکی به چندین وب‌سایت امکان می‌دهد تا از یک سرور استفاده کنند. معمولاً نمی‌دانید که منابع سرور را با چه کسانی یا با چه وب‌سایت‌هایی به اشتراک می‌گذارید. هر مشتری معمولاً محدودیتی در میزان کل منابع سرور مورد استفاده خود دارد اما این مورد توسط بسته میزبانی شما تعریف می‌شود.

میزبانی اشتراکی به راحتی ارزان‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین گزینه برای نیازهای شما است. با این حال، قیمت ارزان با محدودیت‌هایی همراه است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. از آنجا که اکثر شرکت‌های میزبان فضای ذخیره سازی یکسانی را ارائه می‌دهند، انتخاب یک شرکت مورد اعتماد بسیار مهم است.

در این نوع میزبانی با توجه به وب سرویس (مانند Apache ،IIS و …) و منابع سخت‌افزاری که برای آن سرور در نظر گرفته شده است، تعدادی وب‌سایت به صورت مشترک بر روی سرور قرار گرفته و به آن‌ها خدمات داده می‌شود. امکانات و فضای موجود بین هاست‌ها تقسیم می‌شوند و بسته به منابع اختصاص داده شده به آن‌ها نظیر Ram ,Cpu و…، میزبانی می‌گردند.

برای هر هاست میزان مشخصی از فضا و پهنای باند تخصیص داده می‌شود که کاربر به دانش زیادی در مورد جنبه‌های مختلف وب هاستینگ نیازی ندارد. معمولا کارشناسان شرکت هاستینگ و دیتاسنتر، مسئول نگهداری ساختار شبکه و سخت‌افزار، برقراری امنیت و به روز رسانی آن هستند.

مزایای هاست اشتراکی چیست؟

  • ارزان‌ترین گزینه میزبانی است.
  • اکثر شرکت‌های میزبانی سطح میزبانی مختلفی دارند، بنابراین می‌توانید بسته میزبانی خود را با گذشت زمان ارتقا دهید. این باعث می‌شود میزبانی اشتراکی انتخابی عالی برای شروع باشد.
  • هاست اشتراکی معمولاً به کنترل پنل هاست مانند پلسک و  cPanel داخلی مجهز است که مدیریت سایت را آسان می‌کند.
  • همچنین نیازی به تعمیر و نگهداری فنی سرور توسط شما نیست، زیرا این مورد معمولاً در بخشی از بسته میزبانی شما موجود است که توسط شرکت ارائه دهنده هاست انجام می‌گردد.

به زبان ساده، میزبانی اشتراکی می‌تواند گزینه خوبی برای دارندگان وب‌سایت با بودجه اندک یا کسانی که تازه شروع به کار آنلاین می‌کنند، باشد. همیشه می‌توانید با بسته‌های گوناگونی که وجود دارد، هر زمان که مایل باشید یا نیاز باشد به یک میزبانی دیگر ارتقا دهید، بنابراین برای همیشه ناچار به ماندن در این سطح میزبانی نیستید.

معایب هاست اشتراکی چیست؟

میزبانی اشتراکی برای تلفن‌های موبایل مقرون به صرفه است، آپتایم نسبتا مناسب و مدیریت آن آسان است. اما با اشکالات خاصی همراه است. 

  • زمان بارگیری می‌تواند بسیار کندتر از سرورهای اختصاصی باشد.
  • سرور ممکن است توسط سایت‌های دیگری که سرور را به اشتراک می‌گذارند بیش از حد سنگین شود.
  • با شروع بازدید بیشتر سایت‌ها، متوجه خواهید شد که عملکرد سایت بسیار کندتر است.
  • شما هرگز نمی‌دانید همسایگان شما چه کسانی هستند. اگرچه نادر است، اما ممکن است سایر سایت‌های موجود در سرور خطری برای سایت شما ایجاد کنند.
  • برای دستیابی به بالاترین سطح عملکرد از وب سایت خود، گزینه‌های سفارشی سازی وجود ندارد.

برای اکثر افراد تازه کار آنلاین، مزایای میزبانی اشتراکی بسیار بیشتر از معایب آن خواهد بود، خصوصاً اگر می‌خواهند سایت را در اسرع وقت راه‌اندازی کنند و مهارت‌های فنی کمی هم دارند. همچنین توجه به این نکته مهم است که یک میزبان وب مسئولیت‌پذیر وقتی میزان بازدید شما به سطحی برسد که زمان ارتقا است به شما اطلاع می‌دهد و هر سایتی که برای دیگر سایت‌های سرور خطری ایجاد کند نظارت و غیرفعال می‌کند.

بهترین سرویس‌های جایگزین هاست اشتراکی

سرویس‌های زیادی به عنوان جایگزین برای هاست اشتراکی موجود هستند. از جمله، سرور مجازی، سرور اختصاصی که البته برای تهیه این سرویس‌ها به پرداخت هزینه بیشتری نیاز دارند.

گزینه‌های میزبانی اشتراکی شامل میزبانی اختصاصی وردپرس، سرور VPS و سایر گزینه‌های میزبان نیمه اختصاصی است. هزینه تمام این‌ها بیش از یک پلن هاست اشتراکی خواهد بود اما سطح سفارشی سازی و عملکرد بالاتری را برای شما فراهم می‌کنند.

برای تصمیم گیری راحت‌تر شما هنگام خرید هاست، در مقاله زیر به مقایسه تفاوت و ویژگی‌های هاست اشتراکی، هاست ابری و هاست اختصاصی پرداخته‌اییم.

بیشتر بخوانید: تفاوت هاست ابری، هاست اشتراکی و هاست اختصاصی – کدامیک مناسب‌تر است؟

نتیجه گیری

هاست اشتراکی انتخاب بسیار خوبی برای کاربران مبتدی وب‌سایت است که سایت‌های آن‌ها بازدید زیادی ندارند. به یاد داشته باشید، شما همیشه می‌توانید محیط میزبانی را با گذشت زمان ارتقا یا تغییر دهید.

اکنون که یادگرفتیم هاست اشتراکی چیست و به مزایای هاست اشتراکی و ویژگی‌های آن پی بردیم، هنگام انتخاب و خرید هاست مناسب با نیاز سایت‌تان می‌توانید به آسانی بهترین تصمیم را بگیرید.