برای راه اندازی سایت خود پس از ثبت دامنه نوبت به خرید هاست پرسرعت میرسد. انتخاب هاست مناسب، به پلتفرمی که از آن برای سایت خود استفاده میکنید بستگی دارد. دو نوع هاست لینوکس و هاست ویندوز در حال حاضر قابل ارائه هستند که هاست لینوکس یکی از پرفروشترینها است. در این مقاله به پاسخ سوال هاست لینوکس چیست میپردازیم و تفاوت هاست لینوکس و هاست ویندوز را بررسی میکنیم.
هنگامی که صحبت از انتخاب نوع سیستم عامل برای استفاده از میزبانی وب میشود، دو رقیب اصلی وجود دارد: لینوکس و ویندوز.
به طور سنتی سیستم عامل مورد علاقه افرادی که در کار میزبانی وب متبحر هستند لینوکس میباشد، اما بسیاری از تازه کاران به واسطه اعتبار نام تجاری و آشنایی با محصولات مایکروسافت بیشتر به سمت سیستم عامل ویندوز جذب میشوند. بحث در مورد اینکه ویندوز برتر است یا لینوکس سالها است که مطرح شده است و احتمالاً هرگز این بحث از بین نمی رود.
دلیل این است که هر دو سیستم عامل دارای مزایای مشخصی هستند که میتوانند اهداف خاصی را تحقق بخشند. هر سیستم عامل مزایای زیادی دارد و تصمیم گیری در مورد استفاده از آنها به اهداف میزبانی وب شما بستگی دارد. در واقع به طور قطع نمی توان گفت که کدام بهتر است، اما میتوانیم تمام مواردی را که باید در مورد لینوکس یا ویندوز بدانید به شما بگوییم تا تصمیم بگیرید که کدام سیستم عامل بهترین گزینه برای شما است.
مزایای هاست لینوکس چیست؟
قبل از اینکه به مزایای عملی میزبانی وب لینوکس بپردازیم، لازم است بزرگترین نقطه فروش آن را متذکر شویم. اینکه لینوکس یک سیستم منبع باز رایگان است. این امر به ارائه دهندگان میزبانی وب اجازه میدهد تا بدون اینکه نگرانی در مورد هزینه های لایسنس داشته باشند از مزایای لینوکس استفاده کنند
این آزادی استفاده بدان معنی است که آن دسته از ارائه دهندگان میزبانی وب که به لینوکس متکی هستند، معمولاً هزینه های بسیار کمتری را برای خدمات خود در مقایسه با ویندوز درخواست مینمایند. اگر محدودیت شدید بودجه دارید، میزبانی وب لینوکس از امتیازات بالاتری برخوردار است.
اگرچه لینوکس از نظر مالی بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اما ممکن است در سطح فنی کمتر قابل دستیابی باشد. لازم است عملکردهای اصلی لینوکس از طریق خط فرمان انجام شود، کاری که به دانش تخصصی زیادی نیاز دارد. میتوانید برای یکپارچه سازی نرم افزار یک ادمین لینوکس را استخدام کنید. اگرچه باعث میشود که هزینه های اولیه میزبانی وب را افزایش یابد یا حتی یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) نصب کنید که در این صورت بدون شک میتواند سرعت لینوکس را کاهش دهد.
با این حال، اگر بتوانید بر سیستم عامل لینوکس تسلط داشته باشید، دسترسی کاملی به یک سیستم عامل بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر خواهید داشت. به علاوه قادر خواهید بود بسیار راحتتر از ویندوز، سرورها و نرم افزارها را تغییر دهید.
لینوکس تقریباً از هر نوع وب سایتی که تصور کنید میتواند پشتیبانی نماید. خواه در حال راه اندازی یک وبلاگ شخصی ساده باشید یا یک سایت تجارت الکترونیکی پیچیده. اگر می خواهید از برنامههایی مانند وردپرس، پایتون یا Perl استفاده کنید، Linux بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در حالی که این سیستم عامل به طور ترکیبی در اجرای PHP و MySQL تبحر دارد، ویندوز PHP و MySQL را نیز هندل مینماید، اما لینوکس بیشتر مناسب اجرای همزمان هر دو است.
مزایای هاست ویندوز چیست؟
از آنجایی که ویندوز معمولاً توسط بیشتر مشاغل پذیرفته میشود، برای سازگاری بیشتر با محصولات مایکروسافت، انتخاب سرورهای ویندوز منطقی خواهد بود. یکی از بزرگترین مزایای پکیج سرور مبتنی بر ویندوز قابلیت دسترسی به آن است. رابط کاربری گرافیکی بصری و قدرتمند در سیستم ریموت دسکتاپ، حتی به مدیران تازه کار این اجازه را میدهد تا با اطمینان کارهای مربوطه را انجام دهند. پس اینگونه کارها برای یک فرد مبتدی و ناآشنا با سیستم عامل لینوکس عملاً غیرممکن است.
اما یک برنامه نویس حرفهایتر میداند که خط فرمان ویندوز از انعطاف پذیری کمتری نسبت به لینوکس برخوردار است، در حالی که میزبانی لینوکس برای برنامهای مانند وردپرس بسیار مناسبتر میباشد. با این حال در برخی شرایط مجبور خواهید بود میزبانی وب ویندوز را انتخاب کنید اگر قصد کار با ASP.NET، MS-SQL یا .NET Core را دارید، به یک سرور ویندوز نیاز میباشد. عملکرد بالا، زمان توسعه کم و ماهیت سرورساید ASP.NET، باعث شده است که بسیاری از افراد برای تامین نیازهای خود به ترکیب این فریم ورک و سیستم عامل ویندوز روی آورند.
یکی از بزرگترین مزایای لینوکس هزینه آن است. بسته های میزبانی وب ویندوز به طور کلی گران تر از نسخه های لینوکس خواهند بود، زیرا سیستم عامل ویندوز open source نیست و نیازمند پرداخت هزینه های صدور لایسنس میباشد. بسیاری از افراد قیمت سیستم عامل ویندوز را به دلیل برند تجاری آن ارزشمند در نظر میگیرند، بعلاوه ممکن است این ایده را داشته باشند که هزینه میزبانی وب ویندوز به دلیل داشتن سیستم پشتیبانی جامعتر مقرون به صرفه بوده و کمک بسیاری را ارائه میدهد. به صورتی که اگر در یک گروه ۱۰۰ نفره بخواهید که هرکس یک سیستم عامل را نام ببرد، جای تعجب نیست که ۹۵ نفر از آنها ویندوز را به عنوان اولین سیستم عامل مورد نظر خود اعلام نمایند.
شباهت هاست لینوکس و ویندوز
میزبانی ویندوز و میزبانی لینوکس از جهات مختلفی مشابه هستند. هر دو میتوانند PHP و MySQL را اجرا نمایند. اگرچه همانطور که در بالا ذکر شد، لینوکس مهارت بیشتری در اجرای این دو دارا است.
مدیریت حسابهای کاربری میزبانی برای هر دو سیستم عامل ساده است، زیرا میتوانید از طریق یک مرورگر وب مانند Safari یا Chrome به حساب کاربری خود دسترسی پیدا کنید.
حتی میتوانید حساب میزبانی ویندوز خود را در Mac یا حساب میزبانی لینوکس خود را بر روی لپ تاپ ویندوز مدیریت کنید. بنابراین در این زمینه انعطاف پذیری زیادی برای هر دو سیستم عامل وجود دارد.
هر سیستم عامل نیز به طور کلی قابل اعتماد است. به همین دلیل به محبوبترین گزینهها برای میزبانی وب تبدیل شدهاند.
در حالی که انجام اقدامات امنیتی مستقل همیشه مهم است، ویندوز و لینوکس از نظر حفاظت و قابلیت اطمینان عملکرد خوبی دارند.
مایکروسافت با امنیتی که دارد، به لطف افزودن Credential Guard و محافظت از ماشینهای مجازی ویندوز سرور ۲۰۱۶ در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است، در حالی که Linux با منابع کمی کار میکند و بنابراین میتواند به سرعت و با خیال راحتتری عمل نماید.
استفاده از ویندوز یا لینوکس برای میزبانی وب تفاوت زیادی وجود ندارد و هر کدام را که انتخاب کنید یک میزبانی وب و سرور عالی خواهید داشت.
با توجه به رابط کاربری گرافیکی موثر و توانایی اجرای ASP.NET ، به نظر میرسد که ویندوز برای مبتدیان ترس کمتری داشته باشد. به علاوه ممکن است در زمینههای تجاری ارزش بیشتری داشته باشد.
لینوکس برای کسانی که از خط فرمان و اصلاحات سرور اطمینان دارند و همچنین میخواهند هزینههای خود را کاهش دهند، جذابتر و مناسبتر است.
چرا دانستن تفاوت بین میزبانی لینوکس و ویندوز مهم است:
انتخاب بین سرورهای Linux و Windows بر روی موارد زیر تاثیرگذار است:
- چگونگی ارتباط برقرار نمودن با پکیج میزبانی
- نوع برنامههایی که میتوانید استفاده کنید
- مبلغی که برای پکیج میزبانی خود پرداخت خواهید کرد
تفاوت بین هاست لینوکس و ویندوز چیست؟
برنامههای سمت سرور:
۱. برخی از برنامههای سمت سرور به میزبانی ویندوز نیاز دارند. مانند برنامههایی که با زبانهای زیر نوشته شدهاند:
- .NET
- ASP
- ASP.NET
- MS SQL
- PHP
- MySQL
- Visual Basic development
- MS Access
برنامههایی که ویندوز پشتیبانی نمیکند:
- وردپرس
- پایتون
- پرل
- CGI
- WYSIWYG
زبانهای برنامه نویسی وب که Linux و Windows از آنها پشتیبانی میکنند:
- PHP
- MySQL (اگرچه MySQL بیشتر در Linux استفاده میشود)
۲. سهولت استفاده:
دسترسی و مدیریت سرور میزبانی ویندوز بسیار آسان است. با این حال، تعامل مستقیم با سیستم عامل لینوکس نیاز به یادگیری نحوه استفاده از خط فرمان را دارد. تا زمانی که یک ادمین لینوکس برای انجام این کار ندارید، یادگیری ادغام چندین نرم افزار از طریق خط فرمان واقعا میتواند برای مبتدیان یک چالش باشد. برای مقابله با این مسئله، میتوان از بسیاری از رابطهای کاربری گرافیکی (رابط کاربری گرافیکی) مانند cPanel برای تعامل با سیستم عامل استفاده نمود.
۳. کنترل پنلها:
خریداران پکیجهای میزبانی لینوکس میتوانند از طریق cPanel و WHM به سرور دسترسی پیدا کنند. کاربران ویندوز از طریق صفحه کنترل پنل معروف Plesk به سرور خود دسترسی پیدا میکنند.
۴. هزینه:
لینوکس به عنوان یک پلت فرم منبع باز بدون هزینه و رایگان است. به همین دلیل معمولا میزبانی لینوکس ارائه شده توسط ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب مقرون به صرفهتر از میزبانی ویندوز است.
چه کسی لازم است پکیج میزبانی لینوکس یا ویندوز خریداری کند؟
بسته میزبانی لینوکس برای افرادی که خواهان دسترسی به انبوهی از برنامههای منبع باز، آماده برای استفاده و رایگان هستند، مناسب است. درحالی که بسته میزبانی ویندوز برای افرادی مناسب است که میخواهند وب سایت های پیچیده تری داشته باشند و معمولاً به زبانهایی مانند Perl، ASP، PHP و غیره نیاز دارند که در این صورت سرور ویندوز مناسبتر است.
اکنون که تفاوت بین لینوکس و میزبانی ویندوز را توضیح دادیم و مشخص شد که مزایا و معایبی برای هر دو وجود دارد. انتخاب شما واقعاً به نوع نیاز شما بستگی دارد. توجه به این نکته مهم است که در سالهای اخیر، با افزایش ابر، توسعه دهندگان وب از تمرکز بر ایجاد زیرساخت ها و برنامههای بیشتر دور میشوند. نوع سیستم عامل ممکن است در آینده متوقف شود. با اشاره به این موضوع، مایکروسافت بیشتر از اینکه به سرورهای ویندوز خود تاکید داشته باشد بیشتر به ارائه ابر، Microsoft Azure توجه دارد.